Handig schema: wakkertijden per leeftijd

wakkertijden

Wakkertijden en routines

Eén van de dingen waar ouders het meest naar op zoek zijn, is een slaapschema voor hun kind. Misschien herken je dat wel en ik begrijp dat heel goed! Hoewel ik altijd een voorbeeldroutine meegeef aan ouders, zijn de wakkertijden toch de belangrijkste leidraad die ik gebruik.

Wat is een wakkertijd?

Een kind kan een maximale tijd wakker zijn tussen zijn slaapjes in. Dit wordt de wakkertijd genoemd. Bij jonge baby’s is dit nog heel kort en naarmate kindjes ouder worden, wordt ook de wakkertijd steeds langer. Door te letten op de wakkertijden voorkom je dat je jouw kind over- of ondervermoeid is. Beiden kunnen zorgen slecht in slaap komen of korte dutjes. Een routine gebaseerd op de wakkertijden die horen bij de leeftijd van jouw kindje, is het eerste slaapritme wat je kunt volgen. Kijken naar de wakkertijden én vermoeidheidssignalen geeft je houvast wanneer je kindje weer moet slapen.

De wakkertijden per leeftijd

In dit schema vind je de gemiddelde wakkertijden per leeftijd.

wakkertijden per leeftijd

Help je hulp nodig bij het creëren van een slaapritme voor jouw baby of kind? Je kunt contact met me opnemen of een gratis kennismakingsgesprek inplannen. In mijn slaapgids voor kinderen van 4 tot 12 maanden vind je handige voorbeeldroutines die zijn gebaseerd op de wakkertijden.

Volg Little Big Dreamers op Instagram of Facebook voor meer slaaptips.

Terug naar overzicht

Ook interessant...

Klaar voor verandering?

Download hieronder GRATIS 5 liefdevolle stappen naar meer slaap in de eerste 5 maanden.

Nieuwsbrief