Beter slapen ZONDER slaapcoaching

Als kinderslaapcoach ben ik overtuigd van de voordelen die slaapcoaching kunnen hebben voor baby’s, peuters en hun ouders.

Toch kan het zo zijn dat het soms niet het juiste moment is om aan slaap te werken, bijvoorbeeld wanneer je kindje nog te jong is, omdat het je persoonlijke voorkeur niet is, omdat je gaat reizen, of omdat je kindje ziek is.

Goede slaap begint bij een goede slaaphygiëne. Slaaphygiëne gaat over een creëren van gezonde slaapomstandigheden die helpen om jouw baby beter te laten slapen. Dit kun je dus al doen zonder dat hierbij slaapcoaching aan te pas hoeft te komen. 3 tips die je vandaag nog kunt toepassen!

Een goede slaapomgeving
Een donkere kamer (je weet dat het donker genoeg is wanneer je ergens tegenaan loopt), rond de 18/19 graden en geen stimulerend speelgoed bij of boven het bed. In de kamer kun je white noise gebruiken, wat een kalmerend geluid heeft voor baby’s (max 55db).

Het juiste ‘weglegmoment’
Te vroeg in bed en je baby of kindje is nog niet moe genoeg om te gaan slapen, te laat en je baby kan oververmoeid zijn waardoor het (in)slapen juist ook moeilijker gaat. Werk daarom met wakkertijden die geschikt zijn voor de leeftijd van jouw baby’tje en let daarbij ook op vermoeidheidssignalen.

Een consistente routine
Met een consistente, rustige en liefdevolle (bedtijd) routine bouw je af naar het middagdutje of bedtijd. Wanneer je dit altijd op dezelfde manier doet, geeft het jouw baby het signaal dat het tijd is om te gaan slapen. Een ritueel kan zijn een badje, massage, liedje zingen of boekje lezen voor het slapen gaan.

Terug naar overzicht

Ook interessant...

Klaar voor verandering?

Download hieronder GRATIS 5 liefdevolle stappen naar meer slaap in de eerste 5 maanden.

Nieuwsbrief