Baby wakker maken

Elke ouder kent deze uitspraak wel of heeft het zich wel eens afgevraagd. Natuurlijk maak je als ouder je baby liever niet wakker en vaak hoeft dat ook helemaal niet. Toch zijn er situaties waarin dit soms wel aan te raden is. Hieronder een paar voorbeelden:

  • Als je baby overdag ontzettend goed slaapt en hierdoor ’s nachts vaak of lang wakker is of juist heel vroeg wakker wordt. Het kan dan zo zijn dat jouw baby net iets teveel slaapt overdag en daardoor niet genoeg ‘slaapschuld’ opbouwt voor de nacht.
  • Je baby of kindje doet een heel lang ochtendslaapje waardoor de middagslaap moeilijker verloopt. Een te kort middagslaapje kan oververmoeidheid in de hand werken aan het einde van de dag en rond bedtijd. Het is dan goed om het ochtendslaapje iets in te korten waardoor er een kwalitatief goed middagslaapje gedaan kan worden.
  • Wel of niet uitslapen? Sommige kindjes vinden het fijn om uit te slapen, bijvoorbeeld in het weekend. Als jouw baby of peuter al een goed ritme heeft en de nachten goed verlopen, dan kun je ze in het weekend prima wat laten uitslapen. Verlopen de nachten nog wat moeizaam? Dan raad ik het wel aan om jouw baby of kindje ’s ochtends wakker te maken omdat ze dan anders de ‘schade’ inhalen van de nacht.
Terug naar overzicht

Ook interessant...

Klaar voor verandering?

Download hieronder GRATIS 5 liefdevolle stappen naar meer slaap in de eerste 5 maanden.

Nieuwsbrief